Cum procedam la prima utilizare a unui acumulator de laptop nou?

Este recomandat sa urmam urmatorii pasi pentru o formatare eficienta a noului acumulator de laptop precum si pentru utilizarea acumulatorului la capacitatea optima pentru o perioada de timp indelungata.

  1. Scoateti mufa alimentatorului / incarcatorului din laptop.
  2. Introduceti noul acumulator in locul celui vechi.
  3. Porniti laptopul. Acumulatorul nou contine circa 10-60% energie, astfel da posibilitatea laptopului sa functioneze cateva minute. Acest pas verifica daca acumulatorul nou introdus este recunoscut de laptop si este in perfecta stare de funtionare.
  4. Introduceti mufa alimentatorului / incarcatorului de tensiune in laptop. Astfel incepe procesul de incarcare a acumulatorului. Durata procesului de incarcare variaza in functie de model sau capacitate. Doar la prima utilizare nu intrerupeti incarcarea decat dupa minim 2 ore de la incarcarea la capacitate maxima (100%). Daca incarcarea la capacitate maxima (100%) se realizeaza prea rapid (10-15 minute), scoateti acumulatorul din laptop pentru circa 20 de minute, apoi reintroduceti acumulatorul si reluati procesul de incarcare. Puteti utiliza laptopul in momentul incarcarii.
  5. Dupa ce procesul de incarcare s-a terminat, scoateti mufa alimentatorului / incarcatorului de tensiune din laptop. Utilizati laptop-ul pana la primirea avertizarii de baterie descarcata dar nu sub pragul de 5% din capacitatea bateriei. Este obligatorie incarcarea din acest moment. Folosirea bateriei sub pragul de 5% poate dauna iremediabil. Niciodata nu descarcati pana la 0%. Opriti laptopul daca incarcarea nu este posibila.
  6. Repetati pasii de mai sus de 3 pana la 5 ori. Recomandam cel putin o operatie de incarcare-descarcare completa a acumulatorului intr-o luna. Incarcarea-descarcarea completa a acumulatorului va da posibilitatea utilizarii produsului la capacitatea optima pe o perioada indelungata.
  7. Setati softul acumulatorului sa va atentioneze la minim 5% pentru o noua reincarcare.
  8. Acumulatorul va ajunge la capacitatea optima de folosire dupa primele cicluri complete de incarcare/descarcare.
  9. Scoateti acumulatorul din laptop daca nu il folositi o perioada mai indelungata de timp. Incarcati acumulatorul complet inainte de a-l scoate din laptop si pastrati-l intr-un loc uscat si racoros, dar nu mai mult de 3 luni.

Alte sfaturi practice cu privire la intretinerea laptopului tau poti gasi aici

Acest site foloseste cookies. Daca, nu sunteti de acord cu acest lucru, va puteti dezactiva optiunea din meniul browserului dumneavoastra.