Cum procedam la prima utilizare a unui acumulator de laptop nou?

Este recomandat sa urmam urmatorii pasi pentru o formatare eficienta a noului acumulator de laptop precum si pentru utilizarea acumulatorului la capacitatea optima pentru o perioada de timp indelungata.

  1. Scoateti mufa alimentatorului / incarcatorului din laptop.
  2. Introduceti noul acumulator in locul celui vechi.
  3. Porniti laptopul. Acumulatorul nou contine circa 10-60% energie, astfel da posibilitatea laptopului sa functioneze cateva minute. Acest pas verifica daca acumulatorul nou introdus este recunoscut de laptop si este in perfecta stare de funtionare.
  4. Introduceti mufa alimentatorului / incarcatorului de tensiune in laptop. Astfel incepe procesul de incarcare a acumulatorului. Durata procesului de incarcare variaza in functie de model sau capacitate. Doar la prima utilizare nu intrerupeti incarcarea decat dupa minim 2 ore de la incarcarea la capacitate maxima (100%). Daca incarcarea la capacitate maxima (100%) se realizeaza prea rapid (10-15 minute), scoateti acumulatorul din laptop pentru circa 20 de minute, apoi reintroduceti acumulatorul si reluati procesul de incarcare. Puteti utiliza laptopul in momentul incarcarii.
  5. Dupa ce procesul de incarcare s-a terminat, scoateti mufa alimentatorului / incarcatorului de tensiune din laptop. Utilizati laptop-ul pana la primirea avertizarii de baterie descarcata dar nu sub pragul de 5% din capacitatea bateriei. Este obligatorie incarcarea din acest moment. Folosirea bateriei sub pragul de 5% poate dauna iremediabil. Niciodata nu descarcati pana la 0%. Opriti laptopul daca incarcarea nu este posibila.
  6. Repetati pasii de mai sus de 3 pana la 5 ori. Recomandam cel putin o operatie de incarcare-descarcare completa a acumulatorului intr-o luna. Incarcarea-descarcarea completa a acumulatorului va da posibilitatea utilizarii produsului la capacitatea optima pe o perioada indelungata.
  7. Setati softul acumulatorului sa va atentioneze la minim 5% pentru o noua reincarcare.
  8. Acumulatorul va ajunge la capacitatea optima de folosire dupa primele cicluri complete de incarcare/descarcare.
  9. Scoateti acumulatorul din laptop daca nu il folositi o perioada mai indelungata de timp. Incarcati acumulatorul complet inainte de a-l scoate din laptop si pastrati-l intr-un loc uscat si racoros, dar nu mai mult de 3 luni.

Alte sfaturi practice cu privire la intretinerea laptopului tau poti gasi aici