Cum aleg incarcatorul potrivit laptopului meu?

 

Adaptorul sau incarcatorul laptopului ajuta la functionarea laptopului precum si la incarcarea bateriei laptopului tau.

Este esential sa folosesti un incarcator potrivit pentru laptopul tau altfel risti sa-l defectezi iremediabil.

Pentru schimbarea incarcatorului laptopului trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:

- Incarcatorul cumparat trebuie sa aiba acelasi tip de mufa si aceleasi caracteristici cu cel recomandat de producatorul laptopului tau.

- Voltajul pe care-l scoate noul tau incarcator trebuie sa fie egal cu cel pe care-l producea vechiul incarcator. A se verifica de asemenea si amperajul. Ambele informatii le veti gasi inscrise pe eticheta incarcatorului.

-  Polaritatea noului incarcator trebuie sa fie aceeasi cu cea a vechiului adaptor

De retinut faptul ca noul incarcator trebuie sa aiba acelasi voltaj cu cel vechi iar amperajul poate fi egal sau mai mare pentru o buna functionare a adaptorului. De exemplu, pentru un produs cu 19 V si 2,1 A se poate folosi fara probleme un incarcator ce genereaza 19 V si 3,42 A. Daca la un voltaj mai mare riscam sa stricam laptopul, un amperaj mai mare ne va ajuta la o incarcare mai rapida a bateriei.

Puterea incarcatorului se afla inmultind voltajul cu amperajul si se exprima in Watti. Daca laptopul tau are nevoie de 60W si puterea noului tau incarcatorul este de 90W laptopul va functiona perfect deoarece din cei 90W laptopul va folosi doar 60W. In schimb daca numarul de Watti necesari laptopului este mai mare decat numarul de Watti pe care ii poate furniza incarcatorul, atunci alimentatorul nu este bun pentru tine.

Nu uita sa scoti incarcatorul din priza cand nu mai folosesti laptopul. Ii vei prelungi durata de viata si vei proteja si natura.

Incearca sa nu contorsionezi mufele incarcatorului precum si sa protejezi cablul incarcatorului  impotriva presiunilor mecanice. Cu siguranta te va scuti de probleme pe viitor.

Acest site foloseste cookies. Daca, nu sunteti de acord cu acest lucru, va puteti dezactiva optiunea din meniul browserului dumneavoastra.